Nycklar & Låscylinder

Föreningen använder sig av Assa Performers nyckelsystem i fastigheten. I stadgarna regleras bostadsrättshavarens ansvar för lås inklusive nycklar.

Här följer information angående lås och nycklar:
Bostadsrättsinnehavare får stå för alla kostnader som tillkommer vid byte av låscylinder, och beställning av extranycklar osv. De som har rätt låscylinder i sin dörr kan använda lägenhetsnyckeln för att komma in i porten, och källargångar.

Extra nycklar:
Önskar du som medlem att beställa extranycklar till din lägenhet? Då ska du kontakta styrelsen för att göra en beställning av extranycklar. En legitimationskontroll görs på den som beställer. Tillverkaren av nyckeln lämnar sen ett meddelande till medlemmen när nyckeln är klar och kan hämtas.

Eventuellt över/under/säkerhetslås beställs inte via föreningen då dessa är ett tillval.

Förvara extra uppsättning nycklar hos föreningen.
Det går bra att lämna in nycklar för att förvara i föreningens kassaskåp.
– Detta kan vara bra om man bor ensam, så att det är lätt att ta sig in i lägenheten om något skulle hända.
– Om man vet med sig att man kommer vara bortrest under längre tid och vill säkerställa att föreningen kan ta sig in i lägenheten vid ev kontroller/reperationer t ex OVK.
– Om man vid något tillfälle skulle låsa sig ute, finns det möjlighet att kontakta någon i styrelsen som kan hämta extranycklar från kontoret. Legitimationskontroll utförs för att säkerställa att det är medlem.
OBS. Har du lämnat in en nyckel till kassaskåpet glöm inte bort att meddela detta vid eventuell försäljning av lägenheten så att den du säljer till får tillgång till nyckel/nycklarna du lämnat in.

Nyckel till elstolpe parkering
– Kontakta styrelsens parkeringsansvarig så får du kvittera ut nyckel till elstolpe.