Mäklare / Köpare

Här finner du information som kan vara bra inför försäljning/köp av bostadsrätt i Brf Olofsgården.
Organisationsnummer 714800-1303
Är det länge sedan sidan uppdaterades kan informationen ha ändrats, www.brfolofsgarden.se tar inte ansvar för eventuella skador som uppkommer pga. av felaktig information. Är man osäker på om informationen fortfarande gäller ta kontakt med styrelsen för aktuell information.

Fastigheten, Övra Runby 2:179, bebyggdes 1960. På fastigheten finns det tre stycken bostadshus innehållande 104 lägenheter.
Fem av lägenheterna disponeras av Upplands Väsby kommun. Ett kontor disponeras av fastighetsskötaren och styrelsen i källaren vid Trädgårdsvägen 13. Det finns 19 garage och 72 parkeringsplatser utomhus varav 8 stycken är försedda med ladd-boxar och övriga 64 med motorvärmare. För närvarande har vi endast 1 garage med ladd-box men flera är förberedda för installation med kabel framdragen. Ett av garagen disponeras av föreningen för förvaring av redskap.

Lägenhetsfördelning
– 15 st 1 rum och kokvrå
– 11 st 1 rum och kök
– 2 st 2 rum och kokvrå
– 38 st 2 rum och kök
– 38 st 3 rum och kök
Total bostadsyta: 5770 m2

Avgifter
Enligt styrelsebeslut debiteras köparen vid varje överlåtelse en expeditionsavgift på 2,5% av basbeloppet (2023=1312,5kr). Pantsättningsavgift debiteras med 1% av basbeloppet (2023=656 kr) vid varje pantsättning. Påminnelseavgift uttages med 60 kronor vid sen betalning.

Avgift vid andrahandsuthyrning: föreningen får ta ut en avgift vid andrahandsuthyrning den får uppgå till högst 10% av ett prisbasbelopp per år.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen, skadedjursförsäkring och även tilläggsförsäkring för bostadsrättshavare (observera att denna ej ersätter hemförsäkringen).

Mäklarbild
Söker du mäklarbild inför försäljning hänvisas du till www.ny-medlem.se som Simpleko använder sig av, (underentreprenör för detta är ”Rafino AB”). alternativ adress är www.simpleko.se/for-kunder/for-maklare2/                   Där kan du som mäklare beställa en mäklarbild inför försäljningen.

Ritningar på lägenheter
Det finns inga färdiga ritningar för lägenheterna att tillgå till mäklare. Utan styrelsen hänvisar mäklare till att själva mäta lägenheten och göra en egen ritning inför försäljning.

Stadgar
Stadgar finner du under länken: föreningen – stadgar & ordningsregler.

Årsredovisning
Årsredovisning delas ut till medlemmarna inför årsstämma. Önskar du som mäklare att få en årsredovisning kontakta styrelsen, det finns möjlighet att få det skickat i PDF format.

Mer information
Läs mer på hemsidan om föreningen för att få veta mer om Brf Olofsgården.